19:41 30.05.2020

Пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 2 червня

2 хв читати
Пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 2 червня

Рада повернеться до пленарної роботи у вівторок, 2 червня, повідомила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Рада повернеться до пленарної роботи у вівторок, 2 червня. Нових випадків захворювання COVID-19 серед депутатів поки немає - всі тести тих, хто контактував з Валерієм Божиком - негативні", - написала Кравчук на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

За її словами, нардепи почнуть робочий тиждень з розгляду Програми уряду. Кравчук підкреслила, що абсолютна більшість комітетів Верховної Ради не підтримали текст, поданий у квітні Кабінетом міністрів, і надали свої рекомендації його зміни.

"Ймовірно голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання. За законом Уряд повинен внести доопрацьований варіант і парламент розгляне його протягом 15 днів. Розраховуємо отримати детальний і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів", - написала вона.

Крім того, на порядку денному в тиждень голосування в другому читанні значиться законопроект про "злодіїв в законі", постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроектів від "цифрового" комітету - про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж.

"Також у планах голосування в другому читанні законопроект з пакету порятунку креативних індустрій. І важливі зміни до виборчого законодавства: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах до міських ОТГ, де не менше 15 тис. населення (зараз - 90 тис), зменшення застави за участь у виборах в 4 рази, паралельне висунення до рад різного рівня і багато іншого - в першому читанні", - додала заступник глави фракції "Слуга народу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА