20:12 30.05.2020

Митниця: Затримки проїзду українсько-угорського кордону пов'язані з проблемами перевезення водіями вантажів на замовлення

2 хв читати
Митниця: Затримки проїзду українсько-угорського кордону пов'язані з проблемами перевезення водіями вантажів на замовлення

Держмитслужба України в зв'язку з повідомленнями ЗМІ про скупчення на українсько-угорському кордоні понад 300 мікроавтобусів заявляє, що митники працюють із дотриманням вимог чинного законодавства і не здійснюють жодних додаткових перевірок або операцій, крім визначених законом.

Станом на 15:00 30 травня в зоні митного контролю пункту пропуску "Чоп-Захонь" митного поста "Тиса" було понад 25 мікроавтобусів. Пасажири, які дотримувалися вимог до переміщення товарів через митний кордон України безперешкодно його перетнули", - йдеться в повідомленні Держмитниці.

При цьому наголошується, що водії мікроавтобусів, які зараз перебувають на митному посту, крім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення. Деякі з них відмовляються письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи для митного контролю. Складено кілька карток відмов. Це робить неможливим перетин кордону на законних підставах.

Крім того, проблемою є відсутність необхідних документів для переміщення посилок у громадян. Так, наприклад, відсутні переліки товарів, що переміщуються в посилках і відповідні митні декларації CN23.

В окремих водіїв є договори, укладені з поштовими операторами, проте наявні перевищення обмежень щодо переміщення продуктів харчування або вартості товарів понад норму (визначені в ч. 1 ст. 374 МКУ).

Всім "перевізникам" було запропоновано задекларувати товари відповідно до вимог Митного Кодексу, а обмежені до переміщення товари - здати на склад митного органу.

Поки жоден із водіїв не погодився на законні умови перетину кордону. На жаль, перебування на митному посту ускладнює перетин кордону іншим категоріям громадян. Митниця, зі свого боку, посилила зміни на Тисі додатковими працівниками, щоб мінімізувати незручності іншим громадянам.

Мобільні групи зі співробітників Нацполіції і СБУ перебувають за межами пункту пропуску.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, Держмитслужба зазначає: дотримання вимог митного законодавства є обов'язковим для всіх громадян. Працівники митниці запропонували водіям і пасажирам бусів можливі варіанти вирішення проблеми в правовому полі: вони можуть або задекларувати переміщувані товари належним чином, або передати їх до митного складу. Повернення транспортних засобів неможливе через карантин в'їзду на територію Угорщини українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА