08:56 31.05.2020

Суд обирає запобіжний захід учасникам стрільби в Броварах: Шість підозрюваних заарештовані без права внесення застави

2 хв читати
Суд обирає запобіжний захід учасникам стрільби в Броварах: Шість підозрюваних заарештовані без права внесення застави

У Київській області Броварський суд обирає запобіжний захід 21 учаснику стрільби в Броварах, шість підозрюваних заарештовані без права внесення застави, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"На 22.00 сьогодні 6 особам - прийнято утримання під вартою без застави. Всього затримано 28 учасників ганебної перестрілки в Броварах. Суд триває", - написав міністр у своєму акаунті в Твіттер у суботу ввечері.

Він нагадав, що Нацполіція просить запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 21 підозрюваному.

"Покарання за злочин - єдиний шлях до справедливості!", - додав Аваков.

Як повідомлялося, 29 травня вранці в Броварах стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, троє учасників перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спочатку повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій та Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані правоохоронцями як замах на вбивство двох і більше осіб.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрільби, а також 22 висунуті підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", – зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрільби в м.Бровари Київської області, зокрема, замовників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА