21:01 31.05.2020

Ситуація на "Тисі" на кордоні з Угорщиною контролюється

2 хв читати
Ситуація на "Тисі" на кордоні з Угорщиною контролюється

Митники взяли під контроль ситуацію на пункті пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною, повідомила прес-служба Державної митної служби України.

"Після переговорів з водіями, проведених спільно з представниками Держприкордонслужби, місцевої влади, силових відомств, митний пункт розблоковано, водії почали митне оформлення товарів відповідно до вимог чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, загострення ситуації напередодні відбулося через накопичення на території пункту пропуску великої кількості мікроавтобусів з товарами.

"Водії та пасажири мікроавтобусів відмовлялися здійснювати декларування та чинили опір працівникам Закарпатської митниці, дестабілізуючи роботу "Тиси", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глава митної служби Ігор Муратов під час зустрічі з блокувальниками зазначив, що всі громадяни без винятку повинні декларувати переміщуваний товар і при перевезенні понад встановлену норму платити митні платежі.

У свою чергу, водіям і пасажирам роз'яснили їх права та обов'язки і ще раз запропонували розблокувати ситуацію законно. Зокрема, пройти митний огляд, після якого особисті речі, продукти в дозволеній кількості, а також товар вартістю 500 євро - підлягають пропуску, товари, вартість яких становить понад 500 євро і 50 кг підлягають пропуску після сплати митних платежів, продукти, кількість яких перевищує дозволену для громадян норму, пропуску не підлягають, у разі встановлення під час митного огляду товарів, заборонених до переміщення, або прихованих від митного контролю, складається протокол про порушення митних правил.

Водіям мікроавтобусів також запропонували укласти необхідні договори з поштовими операторами, в такому випадку їм не треба буде платити за відправку. В іншому випадку - водій одноосібно відповідає за всі посилки, які перевозить, і повинен заплатити всі зазначені законом платежі за товари, вартість і вага яких перевищує допустимий мінімум.

"Після роз'яснювальної роботи з громадянами на пункті пропуску почалося митне оформлення, наразі його вже пройшли 44 автобуси (24 зі сплатою платежів, 20 - з особистими речами)", - наголосили в митній службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА