07:43 01.06.2020

Суд відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, на черзі організатори злочину

2 хв читати
Суд відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, на черзі організатори злочину

Броварський районний суд Київської області відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, двом особам суд заочно оголосив про підозру, на черзі - організатори злочину, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Отже, 20 фігурантам справи про стрілянину в Броварах обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без застави", - написав Аваков у своєму мікроблозі Твіттер у понеділок уранці.

Також він повідомив, що "ще одну справу суд розглядатиме о 10:00".

"2 особам оголошено підозру заочно - до затримання. На черзі - організатори злочину. Слідство триває!", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, станом на 18:30 неділі Броварський районний суд Київської області відправив під варту 13 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах.

29 травня вранці в Броварах стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, три учасники перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спершу повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій та Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту правоохоронці кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Згодом, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрільби, а також 22 висунуті підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", – зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрільби в м.Бровари Київської області, зокрема замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА