11:15 01.06.2020

Епідемічна ситуація у більшості областей України дає змогу з 1 червня переходити до наступного етапу послаблення карантину

2 хв читати
Епідемічна ситуація у більшості областей України дає змогу з 1 червня переходити до наступного етапу послаблення карантину

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що епідемічна ситуація в більшості областей дає змогу з 1 червня відкрити спортивні зали та фітнес-центри, навчальні заклади, запустити міжобласне автомобільне сполучення та залізничні перевезення.

"Відсьогодні Україна переходить до наступного етапу послаблення карантину. Упродовж останніх двох тижнів ми спостерігаємо приблизно однакову кількість нових захворілих і одужалих по країні. Епідемічна ситуація в більшості областей дає змогу з 1 червня відкрити спортивні зали та фітнес-центри, навчальні заклади, запустити міжобласне автомобільне сполучення та залізничні перевезення", - написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Прем'єр наголосив, що рішення про зняття тих чи інших обмежень у кожній області ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Згідно з інфографікою, яку оприлюднив Шмигаль, у регіонах, які здійснять послаблення, з 1 червня буде дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, проведення групових занять до 10 осіб (окрім групових занять для дітей до 12 років).

Також запустяться перевезення пасажирів залізничним транспортом на всіх видах внутрішнього сполучення (лише місця для сидіння), міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом (лише місця для сидіння). Водночас, якщо перевезення здійснюється в регіон, в якому немає послаблення карантинних заходів, дозволяється перевезення у межах 50% місць для сидіння.

Крім того, дозволено відвідування занять у закладах освіти (групи до 10 осіб), проведення атестацій, отримання документів про профтехнічну та вищу освіту, здійснення практичної підготовки на виробництві, проведення лабораторних робіт і тренажерних занять.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА