20:23 01.06.2020

Інформацію про групу молодих людей, котра прямувала з Вінниці до Броварів, не передали департаменту спецрозслідування

2 хв читати
Інформацію про групу молодих людей, котра прямувала з Вінниці до Броварів, не передали департаменту спецрозслідування

Напередодні перестрілки у Броварах було отримано оперативну інформацію про те, що з Вінниці їде до Києва група молодих людей мікроавтобусами, однак її не передали департаменту спецрозслідування поліції Київської області, заявив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"У "броварській справі" понад 20 затриманих, встановлено майже 50 учасників і щодо них прямо зараз здійснюють слідчі дії", - сказав Монастирський журналістам після засідання комітету в понеділок у Києві.

Він, уточнив що наступне засідання комітету з цих питань відбудеться наприкінці червня. Керівник національної поліції пообіцяв на наступному засіданні комітету презентувати пропозиції щодо реструктуризації роботи поліції.

Як зазначив Монастирський, в засіданні комітету взяли участь голова Національної поліції України Ігор Клименко, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, представники Державного бюро розслідувань і Офісу генерального прокурора.

Як повідомлялося, 29 травня вранці в м. Броварах Київської області стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією Геращенка, три учасники перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спочатку повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області було введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій та Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані правоохоронцями як замах на вбивство двох і більше осіб.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрільби, а також 22 висунуті підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", – зазначив Аваков.

Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрілянини в м. Броварах Київської області, зокрема замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА