20:37 01.06.2020

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю композитора Мирослава Скорика

2 хв читати
Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю композитора Мирослава Скорика

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю композитора Мирослава Скорика.

"Сьогодні Україна втратила генія нашого часу. Музиканта, композитора, творця і людину з великої літери. Пішов з життя Герой України, професор Національної музичної академії України, народний артист України Мирослав Михайлович Скорик", - написав президент на своїй сторінці в Facebook.

"Я назавжди запам'ятаю, як на День Незалежності в 2019 році неймовірно звучав гімн України в його виконанні. Вічна пам'ять, Мирославе Михайловичу!", - додав він.

Як повідомлялося, Скорик пішов з життя в понеділок, 1 червня.

Мирослав Скорик, 1938 р.н., є автором музики до опери "Мойсей", балетів "Каменярі" і "Повернення Батерфляй", низки кантат для хору та симфонічного оркестру, симфонічних творів, камерно-інструментальних і вокальних творів. У 60х рр створив ансамбль "Веселі скрипки", для якого написав кілька популярних пісень. Написав музику до понад 40 фільмів, включно з "Тіні забутих предків", "Жива вода", "Гуси-лебеді летять", "Високий перевал", мультфільмів "Грицькові книжки" і "Лис Микита", серіалів і драматичних спектаклів.

Тривалий час викладав композицію у Львівській та в Київській консерваторіях, працював в США і Австралії, очолював кафедру історії української музики в Національній музичній академії України ім.Чайковського. Був художнім керівником фестивалю "Київ Музик Фест", головою журі фестивалю "Червона Рута", співголовою Національної спілки композиторів України, художнім керівником Київської опери.

У 2008 році був удостоєний звання Герой України з врученням Ордена держави, в 2010 - удостоєний Ордена за заслуги I ступеня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА