20:56 01.06.2020

ВАКС продовжив термін дії запобіжного заходу голові Чернівецької облради Мунтяну

2 хв читати
ВАКС продовжив термін дії запобіжного заходу голові Чернівецької облради Мунтяну

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) на засіданні 1 червня продовжила до 1 серпня 2020 року термін дії зобов'язань, покладених на голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого підозрюють в отриманні хабара за передання в оренду оздоровчого комплексу.

"Підозрюваний зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду; не відлучатися із Чернівців та Чернівецької області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками; здати на зберігання до Управління Державної міграційної служби у Чернівецькій області всі свої паспорти та документи для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет)", - повідомляє прес-служба ВАКС у Facebook.

Як повідомлялося, Мунтяна (голову Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина") підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. За версією слідства, підозрюваний попросив одного з підприємців області надати йому неправомірну вигоду в сумі $400 тис. за сприяння в переданні в оренду оздоровчого комплексу.

У подальшому правоохоронні органи задокументували факт одержання ним частини неправомірної вигоди розміром $180 тис.

13 лютого слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід Мунтяну у вигляді застави в розмірі 10 млн грн. Крім того, підозрюваний мав здати на зберігання в Управління Державної міграційної служби в Чернівецькій області паспорт громадянина країни і закордонний паспорт, а також носити електронний засіб контролю.

18 лютого слідчий суддя ВАКС відхилив клопотання детектива НАБУ про відсторонення Мунтяна від посади.

28 лютого Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання і відсторонила Мунтяна з посади до 4 квітня 2020 року. 2 квітня ВАКС за клопотанням прокурора САП продовжив термін відсторонення від посади на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА