07:50 02.06.2020

Суд заочно відправив під варту підозрюваного в справі про перестрілку в Броварах, двом визначений домашній арешт

2 хв читати
Суд заочно відправив під варту підозрюваного в справі про перестрілку в Броварах, двом визначений домашній арешт

Броварський районний суд Київської області заочно відправив під варту підозрюваного в справі про перестрілку в Броварах, двом особам, які співробітничали зі слідством, суд визначив домашній арешт, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Щойно суд прийняв рішення про запобіжний захід ще трьом фігурантам справи: - що перебуває в розшуку - утримання під вартою без застави (заочно); двом іншим визначений домашній арешт через визнання провини, співпрацю зі слідством і свідчень, які підтверджують створення організованої групи з метою здійснення протиправних дій", - написав Аваков у своєму мікроблозі Твіттер у понеділок увечері.

Також він повідомив, що "це (показання - ІФ) підкріплює позицію слідства".

Аваков додав, що робота триває.

Як повідомлялося, станом на ранок понеділка Броварський районний суд Київської області відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах.

29 травня вранці в Броварах стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, три учасники перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спершу повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій та Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Згодом дії учасників конфлікту правоохоронці кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрільби, а також 22 висунуті підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", – зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрільби в м.Бровари Київської області, зокрема замовників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА