08:04 02.06.2020

До Вашингтона і Маямі направляють федеральні спецгрупи для ліквідації заворушень

2 хв читати
До Вашингтона і Маямі направляють федеральні спецгрупи для ліквідації заворушень

Генпрокурор США Вільям Барр наказав Федеральному бюро в'язниць США направити до Вашингтона і в Маямі групи з ліквідації заворушень, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на обізнані джерела.

За даними видань USA Today і The Washington Post, які посилаються на слова представника міністерства юстиції США, цей захід реагування керівництва США вживається з метою боротьби з заворушеннями, що почалися минулого тижня в США. В Вашингтоні вважають, що реакцію необхідно посилити.

Водночас, за інформацією цих видань, в американську столицю направлений елітний антитерористичний спецпідрозділ ФБР Hostage Rescue, який працюватиме разом з місцевою поліцією. Вони займатимуться особами, які покинули свої штати і вирушили в інші для участі в протестних акціях і заворушеннях.

Під час брифінгу прес-секретар президента Кейлі Макенані заявила, що Дональд Трамп обговорив нинішню ситуацію з заворушеннями в американських містах з Барром, а також з главою Пентагону Марком Есперо і главою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

Газета The Hill раніше повідомила, що Трамп закликав губернаторів штатів вжити рішучих заходів щодо протестувальників у всій країні. Зокрема, президент США закликав губернаторів почати активніше заарештовувати порушників правопорядку.

Протести в усій країні почалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік був затриманий поліцейськими 25 травня в Міннеаполісі. При затриманні один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів переросли в безлади, зіткнення з поліцією і погроми.

Раніше повідомлялося, що близько 17 тис. солдатів Національної гвардії США розміщені в містах, де відбуваються заворушення і зіткнення.

Мер Вашингтона Мюріел Баузер оголосила в понеділок про введення в американській столиці комендантської години. Комендантська година розпочалась о 19:00 за місцевим часом понеділка. Вона діятиме два дні. Також можливість ввести комендантську годину розглядає і мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА