13:55 02.06.2020

Сім областей України і Київ не відповідають критеріям для послаблення карантину

2 хв читати
Сім областей України і Київ не відповідають критеріям для послаблення карантину

Київ і чотири області України станом на 2 червня не відповідають критерію інцидентності, а ще три області - критерію охоплення тестуванням для переходу на другий етап послаблення карантину, випливає з таблиці аналізу епідемічної ситуації станом на 2 червня, оприлюдненої на сайті Міністерства охорона здоров'я України.

Критеріям за показником інцидентності не відповідає Київ, де кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить 12,17, тоді як має бути менше ніж 12. Також за цим показником до пом'якшення карантину не готові Волинська область, де цей показник становить 13,28, і Львівська область, де цей показник - 13,10.

Водночас днем раніше цей показник у Києві був 13,18, у Волинській області - 14,45, а у Львівській - 13,54, що свідчить про тенденцію до швидкого виходу на потрібні для переходу на другий етап послаблення карантину показники.

Також цьому критерію не відповідає Рівненська та Чернівецька області, проте там показники залишаються далекими від 12: відповідно 30,19 та 34,29.

Крім того, три області - Дніпропетровська, Донецька і Харківська - не відповідають вимогам за показником охоплення тестуванням. При цьому в Харківській області він становить 11,63 на 100 тис. людей, тоді як має бути більше ніж 12, а в Дніпропетровській і Донецькій - 9,88 і 8,51 відповідно. Усі три області відповідають критеріям за критерієм інцидентності, при чому в Дніпропетровській і Донецькій областях інцидентність значно нижча за середні по країні показники (1,51 та 0,47 відповідно).

Ще одному критерію - завантаженості ліжкомісць, яка має бути менша ніж 50%, - відповідають абсолютно всі регіони України. Максимальна вона в Чернівецькій області (46,45%), яка не відповідає критерію інцидентності, в решті областей вона менша за 40%.

Як повідомлялося, загалом в Україні за минулу добу зафіксовано 328 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, дев’ять осіб із числа раніше захворілих померли, 388 одужали. Нині в Україні на COVID-19 хворіють 13 тис. 535 людей, що на 69 менше, ніж добою раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА