19:39 02.06.2020

Пашинян констатує погіршення ситуації з поширенням Covid-19 в Вірменії

2 хв читати
Пашинян констатує погіршення ситуації з поширенням Covid-19 в Вірменії

Ситуація з пандемією коронавірусу в Вірменії продовжує погіршуватися, заявив прем'єр-міністр республіки Нікол Пашинян, у якого також підтверджений Covid-19.

"Ситуація продовжує погіршуватися. Основна проблема полягає в якості дотримання протиепідеміологічних норм. Ми вважаємо, що повноцінне дотримання норм призведе до поліпшення обстановки", - сказав Пашинян на брифінгу у дворі урядового будинку у вівторок.

Брифінг у прямому ефірі транслює прес-служба уряду.

Пашинян також заявив, що вважає, що інша причина в подібній ситуації - філософія і методи роботи нової влади.

"З приходом нашої влади в Вірменії була усунена атмосфера страху, але атмосфера законослухняності не встановилась. Люди протестують проти рішень про дотримання протиепідеміологічних норм, заявляють, що, наприклад, у разі закриття того чи іншого об'єкта їхня сільгосппродукція зіпсується і думають, що прем'єр сам займається бізнесом сільгосппродукції. Я знову заявляю, що необхідно дуже суворо і жорстко дотримуватися норм. Я вже дав доручення поліції. Емоціям тут не місце", - заявив прем'єр Вірменії.

Він також сказав, що самопочуття у нього і його сім'ї хороше. "Поки що жодних симптомів немає. Я продовжую працювати повноцінно, наскільки це можливо", - зазначив Пашинян.

Як повідомлялося, медики в Вірменії за минулу добу виявили коронавірус у 517 осіб, кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні досягла 10 тис. 009.

За добу померли 20 пацієнтів з Covid-19, загальна кількість летальних випадків після зараження коронавірусом у Вірменії досягла 214 осіб.

"З них 158 осіб померли безпосередньо від коронавірусу, ще 56 заражених померли з інших причин", - наголошується в повідомленні єдиного інформаційного центру республіки.

Одужали після коронавірусу в Вірменії 3 тис. 427 осіб (+25 за добу).

У Вірменії до 13 червня діє режим надзвичайного стану через коронавірус. Разом із тим, всі обмеження на ведення економічної діяльності зняті, в країні працюють всі підприємства, громадський транспорт, обмеження діють тільки для освітніх установ.

З 22 травня з місць ізоляції додому відпускаються безсимптомні пацієнти з підтвердженим зараженням коронавірусною інфекцією.

Разом із тим, парламент Вірменії прийняв доповнення до кодексу адміністративних правопорушень, відповідно до яких громадяни, які не дотримуються маскового режиму в умовах пандемії, штрафуються на 10 тис. драмів ($ 20).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА