20:51 02.06.2020

Парламент посилив державні гарантії дітям-сиротам - Струневич

2 хв читати
Парламент посилив державні гарантії дітям-сиротам - Струневич

Верховна Рада України на сьогоднішньому черговому засіданні прийняла закон, який передбачає підвищення соціальних гарантій дітям-сиротам та дітям, що позбавлені батьківського піклування та перебувають під опікою чи піклуванням. 

Про це повідомив на своїй сторінці Facebook заступник голови депутатської фракції політичної партії  "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Вадим Струневич.

“Обов’язок кожної соціально-відповідальної влади захистити ту частину нашого суспільства, яка є найбільш вразливою. Перш за все, це стосується дітей, особливо тих, які залишилися без батьківської опіки. Сьогодні Верховна Рада зробила важливий крок у захисті таких дітей”, - написав він.

Вадим Струневич зазначив, що закон передбачає підвищення з 1 січня 2020 року матеріального забезпечення сімей, які опікуються дітьми-сиротами. Так, допомога держави на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, буде збільшена з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, тобто більш ніж на 1 тисячу гривень на місяць, а на дітей з інвалідністю - до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (на більш ніж 3 тисячі гривень на місяць).

Він також повідомив, що цим документом парламент уніфікував принципи призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, запровадив адресний підхід у призначенні державних соціальних допомог.

За словами Вадима Струневича, документ також передбачає виплату державної соціальної допомоги одиноким особам, які досягли 80‑річного віку та потребують постійного стороннього догляду. Вона складатиме 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, коштом Державного бюджету України. Таким чином, загальна надбавка для цих громадян складе більше 1170 грн на місяць.

“Я вважаю, що цей закон був край необхідним. Тому наш Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів багато працював, щоб втілити цей проект у життя”, - додат він.

Депутат нагадав, що у вересні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо збільшення з 2020 року розміру державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА