21:57 02.06.2020

Російські найманці на Донбасі цілеспрямовано здійснили провокаційні обстріли позицій ЗСУ з артилерії, розташованої в житлових кварталах

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі цілеспрямовано здійснили провокаційні обстріли позицій ЗСУ з артилерії, розташованої в житлових кварталах

Російські найманці на Донбасі у вівторок, 2 червня, здійснили низку артилерійських обстрілів українських позицій, розмістивши свою артилерію в житлових кварталах населених пунктів, провокуючи у відповідь вогонь для дискредитації Збройних сил України перед черговою робочою зустріччю Тристоронньої контактної групи, повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

"Сьогодні, 2 червня, російські окупанти цілеспрямовано здійснили збройні провокації і обстріляли позиції об'єднаних сил з житлових кварталів населених пунктів ... Об'єднані сили на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали", - йдеться в повідомленні штабу на сторінці в Фейсбук у вівторок ввечері.

Зокрема, російські найманці вели вогонь з північної частини села Новоласпа, звідки випустили 13 мін 82-го калібру. Водночас, розмістивши поруч із будинками мирних жителів Староласпи 152-мм артилерійські системи, зробили три постріли в бік українських позицій поблизу Старогнатівки.

"Наголошуємо, що об'єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не вестимуть вогонь по домівках мирних жителів і цивільній інфраструктурі. Така поведінка властива виключно окупаційним військам", - зазначили в штабі.

Крім того, російські найманці розмістили міномети калібру 82-мм на кордоні ділянки розведення №3 "Петрівське" і обстріляли позиції ООС неподалік Богданівки.

"Загарбники, безсумнівно, мали на меті змусити наших захисників відкрити вогонь, щоб у подальшому звинуватити українських військовослужбовців у порушенні існуючих домовленостей. Цілком очевидно, що такі підступні дії збройні формування РФ свідомо здійснюють напередодні робочої зустрічі Тристоронньої контактної групи з метою дискредитації Збройних сил України", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА