07:05 03.06.2020

Китай затягував із наданням інформації про коронавірус у ВООЗ у січні

2 хв читати
Китай затягував із наданням інформації про коронавірус у ВООЗ у січні

Китай не відразу надав Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) важливу інформацію про коронавірус у січні цього року, і в організації були цим незадоволені, повідомляє Associated Press з посиланням на власні джерела.

"Китайські урядові лабораторії оприлюднили геном тільки після того, як інша лабораторія опублікувала його 11 січня на сайті, присвяченому вірусології ... І навіть тоді Китай як мінімум два тижні не поспішав надати детальну інформацію ВООЗ про стан пацієнтів і випадки зараження", - зазначило агентство з посиланням на записи внутрішніх бесід у ВООЗ, які потрапили в розпорядження AP.

"У нас дуже мало інформації. Її явно недостатньо, щоб ретельно планувати", - говорила тоді на одній із зустрічей американський лікар-епідеміолог Марія ван Керкгов.

"Зараз ми в тій ситуації, коли вони (Пекін - ІФ) дають нам інформацію за 15 хвилин до того, як вона з'явиться на (китайському телевізійному каналі - ІФ) CCTV", - заявляв на іншій зустрічі Ґауден Галеа, що представляє ВООЗ в Китаї. На його думку, фахівці таку інформацію повинні отримувати набагато раніше.

Також у своїх офіційних заявах ВООЗ дякувала Китаю за швидку реакцію на спалах коронавірусу, а також за "негайне надання генома вірусу". Також ВООЗ тоді заявляла, що робота Китаю і його прихильність до прозорості "дуже вражають і вище похвал", зазначає агентство. Насправді співробітники ВООЗ відчували сильну фрустрацію в зв'язку з тим, що у них немає необхідної інформації для боротьби з вірусом, наголошує AP.

Агентство повідомляє, що чиновники в ВООЗ, ймовірно, публічно хвалили Китай, тому що хотіли отримати більше інформації від керівництва цієї країни. Одночасно експерти ВООЗ щиро вважали, що китайські вчені зробили велику роботу з розшифровки генома незалежно від того, що китайське керівництво зволікало із наданням інформації ВООЗ про вірус.

Також агентство зазначає, що в ході зустрічей в січні співробітники ВООЗ обговорювали, як "натиснути на Китай", щоб отримати детальну інформацію про пацієнтів і не викликати гнів керівництва країни, побоюючись втрати доступу до інформації в іншому випадку.

У квітні президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація тимчасово припиняє фінансувати ВООЗ, поки у Вашингтоні вивчають, як ВООЗ реагувала на кризу з пандемією коронавірусу. Зокрема, президент США називав цю організацію "прокитайською". Він обвинуватив ВООЗ у тому, що Китай повністю контролює цю організацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА