10:07 03.06.2020

Пентагон направив 1,6 тис. солдатів у район Вашингтона

1 хв читати
Пентагон направив 1,6 тис. солдатів у район Вашингтона

Близько 1 тис. 600 військовослужбовців США переміщені в район поряд із Вашингтоном на тлі ескалації напруженості та протестів у зв'язку зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда.

Міністр оборони США Марк Еспер санкціонував переміщення близько 1 тис. 600 військовослужбовців із Форт-Бреггу (штат Північна Кароліна) і Форт-Драму (штат Нью-Йорк), повідомив офіційний представник Пентагону Джонатан Гоффман.

Згідно з його заявою, військовослужбовці дислокуються на військових базах біля Вашингтона, але не перебувають у самому окрузі.

Він зазначив, що вони перебувають у стані підвищеної бойової готовності, але наразі "не беруть участі в оборонній підтримці операцій цивільної влади".

Президент Дональд Трамп віддав наказ про проліт над американською столицею військових вертольотів для "демонстрації сили" проти протестувальників, повідомило агентство Associated Press, посилаючись на двох чиновників Пентагону.

За їхніми словами, ці дії мали продемонструвати готовність влади в разі потреби залучити до наведення ладу в країні армійські підрозділи.

Жителі США упродовж кількох днів продовжують влаштовувати в усій країні акції протесту у зв'язку з загибеллю в поліцейському відділку в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда після того, як поліцейський під час затримання застосував до нього силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА