10:40 03.06.2020

Правоохоронці повідомили про підозру співробітнику російського спецпідрозділу "ОМОН" за побиття кримчанина на ґрунті національної ненависті

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру співробітнику російського спецпідрозділу "ОМОН" за побиття кримчанина на ґрунті національної ненависті

Слідчі поліції Криму повідомили про підозру співробітнику підрозділу "ОМОН" Російської Федерації за побиття українського активіста в 2016 році на ґрунті національної ненависті, повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

"У 2016 році у Севастополі діючий співробітник російського спецпідрозділу "ОМОН", у минулому – працівник підрозділу "Беркут" МВС України – завдав потерпілому тяжких тілесних ушкоджень. Мотивом побиття стала наявність на велосипеді потерпілого української символіки", - йдеться в повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Під час досудового розслідування встановлено, що завдав тілесних ушкоджень кримчанинові 1977 року народження співробітник російського спецпідрозділу "ОМОН", який перебував у м. Севастополі 7 вересня 2016 року.

У потерпілого було діагностовано відкриту черепно-мозкову, струс головного мозку, перелом основи черепа, переломи орбіти, закритий перелом кісток носа.

Встановлено, що нападник побив кримчанина на ґрунті національної ненависті, зокрема до громадян України, українських активістів, котрі живуть на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, побачивши на рамі його велосипеда українську символіку.

Крім того, після побиття підозрюваний повалив потерпілого на землю, зв’язав руки пластиковими стяжками та утримав у такому положенні понад три години, не даючи можливості надати йому медичну допомогу.

Зловмиснику повідомлено про підозру за вчинення правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за ч. 2 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, а також обмеження прав за ознаками політичних та інших переконань, поєднані з насильством), ч. 2 ст. 121 (умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості) та ч.1 ст.146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі вирішують питання про отримання стосовно підозрюваного відповідної санкції суду й оголошення його в міжнародний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА