10:57 03.06.2020

Повідомлення про те, що Іран не хоче віддавати Україні чорні скриньки літака "МАУ", не відповідають офіційній позиції Ірану - посол

2 хв читати
Повідомлення про те, що Іран не хоче віддавати Україні чорні скриньки літака "МАУ", не відповідають офіційній позиції Ірану - посол

Посол Ірану в Україні Манучехр Мораді під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Євгеном Єніним заявив, що повідомлення в іранських ЗМІ про те, що Іран вирішив не віддавати Україні чорні скриньки літака "Міжнародних авіаліній України", збитого в Ірані, не відповідають офіційній позиції Ірану.

"Непростий діалог щодо надскладної теми збиття "Боїнгу" в небі над Іраном, але промінь надії є! До речі, посол Ірану чітко зазначив, що нещодавні повідомлення в іранських ЗМІ про зміну планів Тегерана стосовно передання чорних скриньок для розшифровки через нібито "зволікання української сторони" не відповідають офіційній позиції Ірану", - написав Єнін у Facebook у середу.

Як повідомлялося раніше, пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА