11:17 03.06.2020

Україна передала Німеччині матеріали з доказами присутності російських збройних формувань на Донбасі

2 хв читати
Україна передала Німеччині матеріали з доказами присутності російських збройних формувань на Донбасі

Міністр оборони України Андрій Таран у вівторок, 2 червня, під час візиту до Федеративної Республіки Німеччина передав матеріали з доказами присутності російських збройних формувань на Донбасі, а також обговорив нарощення двостороннього українсько-німецького співробітництва.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, під час переговорів із федеральним міністром оборони ФРН Таран обговорив питання врегулювання безпекових аспектів у зв'язку зі збройною агресією РФ проти України та нарощення двосторонньої українсько-німецької співпраці.

Сторони також обговорили питання залучення механізмів міжнародної підтримки у рамках "нормандського формату".

"Українська сторона наголосила на незмінності позицій щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України. Крім того, Андрій Таран передав матеріали з доказами присутності збройних формувань Російської Федерації на сході України. Міністр оборони також акцентував увагу німецької сторони на неприпустимості створення перешкод діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також активній мілітаризації окупованого Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, глава українського оборонного відомства надав інформацію про ситуацію в районі проведення Операції об'єднаних сил, а також розповів про заходи, яких вживають для виконання домовленостей паризького саміту у рамках "нормандського формату" від 9 грудня 2019 року.

Зазначено, що особливу увагу було приділено обговоренню питань розвитку військово-технічного співробітництва. Німецька сторона висловила підтримку Міноборони України щодо намірів розвитку критично необхідних спроможностей ЗСУ.

За підсумками зустрічей досягнуто домовленості продовжити стратегічний діалог на рівні глав оборонних відомств України та ФРН. З метою зміцнення двосторонніх відносин міністр оборони України запросив федерального міністра оборони ФРН здійснити візит в Україну в другій половині 2020 року", - підсумували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА