12:44 03.06.2020

За добу в Києві COVID-19 підтвердили ще у 62 людей, загалом у лікарнях перебувають 184 хворих на коронавірус - Кличко

2 хв читати
За добу в Києві COVID-19 підтвердили ще у 62 людей, загалом у лікарнях перебувають 184 хворих на коронавірус - Кличко

Кількість жителів Києва, у яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 62 людини, серед яких десять медиків, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Кількість жителів Києва, в яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 62 людини. Із них десять медиків. На сьогодні в Києві вже 3 133 підтверджені випадки захворювання на COVID-19", - повідомив Кличко під час онлайн-брифінгу в середу.

Серед захворілих 38 жінок, віком від 24 до 95 років, і три дівчинки - 5, 7 і 10 років. А також 16 чоловіків від 30 до 83 років і п'ять хлопчиків - від 3 до 14 років.

До лікарень столиці госпіталізували 13 пацієнтів. Решта лікується на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за добу 38 осіб. Загалом коронавірус подолали 756 жителів столиці.

"Найбільше випадків захворювання зафіксували в Солом’янському районі - 10, Деснянському - 9, і в Дніпровському, і Шевченківському - по 8 випадків", - зазначив Кличко.

Мер повідомив, що в лікарнях Києва нині перебувають 184 хворих на коронавірус. 40 пацієнтів - у важкому стані, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Він повідомив, що показник наповнюваності лікарень першої хвилі, які приймають хворих на коронавірус у столиці, на сьогодні - 40%.

"Наголошую: не відступає і захворюваність на пневмонію. Із цим діагнозом у столиці до стаціонарів загалом госпіталізовано 352 людини. Нагадаю, що на сьогодні в Києві усім хворим на пневмонію також роблять ПЛР-тести", - додав мер.

Він закликав киян уважно ставитися до свого здоров'я. "Зараз багато хто вирвався з карантину, ніби загрози не було і немає. Це не так. Вірус не відступав. І особливо обережними потрібно бути в умовах, коли ми запроваджуємо послаблення. Дотримуйтеся правил - у транспорті, в громадських місцях, у торговельних центрах і спортзалах. Там, де велике скупчення людей і найбільша ймовірність підхопити інфекцію", - зазначив Кличко.

Мер додав, що показник охоплення тестуванням жителів Києва становить понад 60 осіб на 100 тис. населення за норми 12 осіб.

Він зазначив, що всім лікарям, які працюють або могли контактувати з хворими чи людьми з підозрою на COVID-19, роблять ІФА-тести.

"Це тести на наявність в організмі антитіл до вірусу. На сьогодні в столиці працівникам медзакладів зробили понад 850 ІФА-тестів", - зазначив Віталій Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА