13:49 03.06.2020

Депутат Запорізької міськради попався на вимаганні - УСБУ

2 хв читати
Депутат Запорізької міськради попався на вимаганні - УСБУ

Депутат Запорізької міської ради вимагав 340 тис. грн. від місцевого жителя за корупційні послуги з виділення йому земельного наділу на березі Дніпра - повідомляє прес-служба УСБУ України.

За даними відомства, депутата Запорізької міськради, який є заступником постійної комісії міськради з питань земельних ресурсів, правоохоронці затримали після отримання від громадянина частини хабара в сумі 243 тис. грн.

При цьому першу частину хабара - 97 тис. грн. - він отримав декілька днів тому, факт його одержання також було задокументовано.

Платою в 340 тис. грн. депутат оцінив своє сприяння в позитивному рішенні земельної комісії Запорізької міськради про відведення у власність громадянину земельної ділянки на березі Дніпра під будівництво будинку.

Слідство має інформацію, що запорожець, який хоче отримати земельну ділянку в межах міста, подав відповідні документи до міськради три роки тому, проте заступник міської комісії з питань земельних ресурсів створював штучні перешкоди, щоб змусити заявника заплатити йому мзду.

Викриття високопоставленого чиновника здійснювали сили Територіального управління Державного бюро розслідування в м. Мелітополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання про повідомленні депутату про підозру, а також обрання йому запобіжного заходу.

Здійснюється слідство щодо встановлення інших фактів корупційної діяльності депутата і його колег.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА