18:18 03.06.2020

Випускники в Києві можуть самі вирішувати, складати ЗНО чи ні, воно потрібне для вступу до вишів - КМДА

2 хв читати
Випускники в Києві можуть самі вирішувати, складати ЗНО чи ні, воно потрібне для вступу до вишів - КМДА

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в Києві відбудеться, але участь можуть взяти тільки ті, кому воно необхідне для вступу до українських ВНЗ, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на в.о. першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

"Зовнішнє незалежне оцінювання в столиці відбудеться! Ми пропонуємо в умовах карантину дати змогу взяти участь у тестуванні лише тим, кому воно потрібно для вступу до українських ВНЗ! Решта випускників при потребі буде мати змогу пройти ЗНО в будь-який наступний рік", - написав Мондриївський на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що головною метою цього рішення є запобігання спалаху пандемії в Києві. Незважаючи на те, що учасники тестування будуть максимально захищені від ризику захворювання завдяки контролю стану здоров'я та заходів щодо дезінфекції, карантин ще триває і загрозу повністю не усунуто.

"Пропозиція столичних фахівців – це пропозиція для всієї країни. Запроваджуючи карантинні обмеження, ми зупинили поширення коронавірусу і маємо і надалі робити все можливе для нашої з вами безпеки. Наша позиція відповідає вимогам закону та часу, в якому ми з вами зараз живемо", - заявив Мондриївський.

Як повідомлялося, ЗНО в Україні відбудеться з 25 червня до 17 липня, пробне - 15 і 17 червня. Додаткову сесію ЗНО заплановано на 24 липня - 10 серпня.

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що ЗНО в 2020 році відбудеться з дотриманням соціального дистанціювання і з використанням засобів індивідуального захисту. При цьому формат і процедура його проведення у 2020 році не зміняться. Всі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту й антисептиками. Приміщення провітрюватимуть і дезінфікуватимуть.

За правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебувають максимум 15 учасників і два інструктори. Обов'язковою є дистанція 1,5 метра між учасниками в аудиторії, яку, безумовно, буде дотримано з огляду на епідемію. Соціальне дистанціювання також буде забезпечено і біля входу до приміщення, в якому відбуватиметься тестування, щоб уникнути скупчення людей. Також без змін залишаться кількість тестів і їхній зміст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА