20:32 03.06.2020

На Чернігівщині не планують третьої хвилі послаблення карантину через зростання кількості хворих

2 хв читати
На Чернігівщині не планують третьої хвилі послаблення карантину через зростання кількості хворих

Третя хвиля послаблення карантину в Чернігівській області найближчим часом не проводитиметься через суттєве зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в регіоні в останні дні, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації в середу.

"За останні дні кількість хворих у регіоні суттєво зросла: 25 травня було зафіксовано 130 випадків, а 3 червня маємо 218 випадків. Штаб рекомендує не вводити третю хвилю послаблення карантину в регіоні. Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на місцях мають постійно контролювати стан захворюваності та ухвалювати за необхідності рішення про посилення карантину", - сказав заступник голови обладміністрації Андрій Подорван за підсумками проведеного в середу засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

На засіданні проаналізували стан захворюваності на COVID-19, а також причини збільшення кількості випадків інфікування жителів області коронавірусом в останні дні. У повідомленні наголошується, що на сьогодні в Чернігівській області 218 випадків інфікування, з них 86 у місті Чернігові, при чому за останні дні кількість випадків зросла в півтора раза. В закладах охорони здоров'я перебувають 24 хворих, зокрема, 17 - в Чернігівській міській лікарні №2.

3 червня рішенням керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації осередками спалаху захворювання визнали селище Михайло-Коцюбинське (чотири випадки захворювання) і село Старий Білоус (три випадки) у Чернігівському районі. Штаб доручив провести повний комплекс епідеміологічних робіт на місцях.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, Київ і чотири області України станом на 3 червня не відповідають критерію інцидентності, а ще три області - критерію охоплення тестуванням для переходу на другий етап ослаблення карантину, проте Чернігівської області серед них немає, тобто критеріям для послаблення карантину вона відповідає. Зокрема, нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення було 6,67 (критерій інцидентності), тоді як він має бути менше ніж 12, а показник охоплення тестуванням становить 28,59 на 100 тисяч осіб, тоді як він має бути більше ніж 12.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА