07:41 04.06.2020

Харківські патрульні, які вимагали перерахувати хабар через мобільний додаток, постануть перед судом

2 хв читати

Обвинувальний акт щодо двох харківських патрульних поліцейських, підозрюваних у вимаганні та отриманні хабара за непритягнення до адміністративної відповідальності (ч. 3 ст. 368 КК України), направлено до суду.

"Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, під час несення служби патрульні отримали повідомлення зі служби 102 про те, що жінка, яка перебувала за кермом автомобіля Nissan X-Trail, не впоралася з керуванням і з'їхала в кювет.

Коли патрульні прибули на місце ДТП, водій повідомила їм, що вже подзвонила на службу 102 і скасувала виклик співробітників поліції.

Проте, 28-річний старший лейтенант і 25-річна сержант поліції повідомили жінці-водієві, що збираються скласти протокол про адміністративне правопорушення, їй доведеться заплатити штраф і вона буде позбавлена права керувати автомобілем. Потім вони запропонували не складати протокол про ДТП, оцінивши "послугу" в 2 тис.грн. Водій відповіла, що такої суми готівкою при собі у неї немає, гроші є тільки на банківській картці. Патрульні запропонували скористатися мобільним додатком, і жінка перевела необхідну суму на особисту картку сержанта поліції.

Після цього поліцейські виконали свою частину "угоди": склали рапорт, що ДТП не виявлено, на телефонні дзвінки ніхто не відповідав, із заявою ніхто не звертався, і на обстеженій території ознак ДТП немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА