08:20 04.06.2020

Вінницьких медиків і педагогів безоплатно протестують на антитіла до Covid-19

4 хв читати
Вінницьких медиків і педагогів безоплатно протестують на антитіла до Covid-19

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко передав 5 тис. ІФА-тестів на антитіла до Covid-19 Вінницькому лікувально-діагностичному центру для безкоштовного тестування медиків і педагогів, повідомила прес-служба політсили.

"5 тис. високоточних ІФА-тестів для визначення антитіл до коронавірусу швейцарської фірми Roche передав п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в Вінницький міський лікувально-діагностичний центр. Порошенко підкреслив, що вінницькі медпрацівники і вчителі будуть протестовані безкоштовно. Для цього Фонд Порошенка планує передати в місто 10 тис. ІФА-тестів", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив, що керівництво Вінницького центру запропонувало безкоштовно протестувати всіх медпрацівників області, а також педагогів.

"Головний лікар Центру вийшов з ініціативою на Фонд, щоб надати ту кількість тестів, які дозволять зробити тестування всім без винятку медичним працівникам Вінницької області. В середньому кожна лабораторія отримає від 200 до 1000 тестів. Для того, щоб була реалізована така ініціатива, нами було прийнято рішення, що Центр отримає загалом 10 тис. тестів. Для того, щоб всі лікарі Вінницької, всі медичні працівники мали можливість безкоштовно пройти тестування. у нас чітко розплановано. Ми домовилися, тут будуть і пацієнти, які потребують особливої уваги. Насамперед, діти. І вінницькі педагоги, сьогодні також після пом'якшення карантину зможуть спілкуватися, і ця програма спільними зусиллями буде реалізована. Лабораторія в Центрі є, якість є", - підкреслив Порошенко.

Зазначається, що Фонд доставив в Україну 31 тис. високоточних ІФА-тестів виробництва швейцарської корпорації Roche, що надходять в медустанови країни.

Також політик зазначив, що для захисту медпрацівників були закуплені і оперативно доставлені в Україну 130 тис. костюмів високої якості. "11 тис. 610 костюмів отримала Вінницька область від нашого Фонду, від Рошен. Я думаю, що це врятувало життя багатьох і пацієнтів, і лікарів. Вінницька область отримала і сучасні цифрові пересувні рентген-апарати для точної діагностики", - повідомив політик.

За його словами, загалом Фонд відновив і закупив 48 нових апаратів ШВЛ, придбав більше 3 тис. пульсоксиметрів, антивірусні окуляри, маски, значну частину яких також отримала Вінницька область.

Порошенко підкреслив, що найбільш ефективними засобами протидії пандемії коронавірусу є, за словами глави ВООЗ (Тедроса Адханома Гебреєсуса - ІФ), тести.

"Саме завдяки тестам ми зможемо сконцентрувати наші зусилля в місцях, де є спалахи хвороби. І дуже швидко звільнити від карантину там, де хвороби немає, для того, щоб відновити нормальне економічне та соціальне життя країни", - пояснив Порошенко.

Порошенко зазначив, що Фонд зв'язався з керівництвом корпорації Roche з питання надання Україні сучасних і надійних швейцарських тестів. "Рівень надійності цих тестів - сто відсотків. Це має унікальне значення для діагностики. Друге - якщо людина перехворіла, в її крові є вже відповідні антитіла. Ці антитіла, плазма крові може бути дуже важлива для вироблення імуноглобуліну, який потім може бути використаний і для вакцини, і для ліків", - пояснив він.

Політик також нагадав історію Вінницького Центру, який ще кілька років тому не мав таких можливостей для роботи. "У 2012 році, коли тут нічого не було, у нас була дуже добра ініціатива. Міністерство закордонних справ Ізраїлю і мій великий друг Віктор Ліберман вийшли з ініціативою разом із міською радою, щоб ми спільно тут зробили міський діагностичний центр. І ми, об’єднавши зусилля, десь у вересні 2012 року спільно зробили все для того, щоб тут було і найкраще обладнання, і якісний ремонт. І дуже важливо – найкращий персонал, найвищий рівень професійності лікарів, які тут працюють. Центр відіграє велику соціальну роль, бо зі значною знижкою отримують послуги ті, хто має субсидії, малозабезпечені, інваліди війни, ветерани АТО, інші категорії громадян. Я думаю, що це абсолютно правильно", - переконаний Порошенко.

"Тут живуть наші батьки, родичі, вони працюють у лікарнях. Фонд Порошенка за підтримки обласної організації "Європейської Солідарності", їх волонтерськими зусиллями вже неодноразово допомагав нашим лікарям і обладнанням, і ремонтом обладнання. Тисячі захисних халатів, і сьогодні тести", -зазначається в повідомленні.

В "Євросолідарності" закликали керівництво країни до забезпечення справжнього страхування, гідної заробітної плати для всіх лікарів, які працюють з Covid-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА