17:28 04.06.2020

Штат відділення поліції в м. Кагарлику повністю скорочено - заступник голови Нацполіції Цуцкірідзе

2 хв читати
Штат відділення поліції в м. Кагарлику повністю скорочено - заступник голови Нацполіції Цуцкірідзе

Штат Кагарлицького відділення поліції (Київська область) скорочено повністю, за результатами службового розслідування зі служби в поліції звільнено деяких співробітників, повідомив у четвер заступник голови Національної поліції України - начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе на координаційній нараді керівників правоохоронних органів в Офісі генерального прокурора.

Як повідомляє управління комунікації Національної поліції України, за результатами розслідування також буде оцінено роботу керівництва поліції в Київській області та Обухівського відділу поліції.

"Службова перевірка щодо подій у Кагарлицькому відділенні поліції триває. За її результатами буде надана оцінка роботі керівництва поліції в Київській області та Обухівського відділу. Водночас проводиться перевірка співробітниками ДБР", - сказав Цуцкірідзе.

За його словами, співробітники підрозділів внутрішньої безпеки за півтора року здійснили понад 4600 цільових заходів та перевірок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2724 працівників, з яких 178 - звільнено. Також за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки органи досудового розслідування розпочали 94 кримінальні провадження стосовно працівників поліції за фактом порушення конституційних прав громадян, зокрема встановлено чотири факти катування. Повідомлено про підозру 40 правоохоронцям.

Крім того, для контролю стану службової дисципліни та законності в кожному Головному управлінні поліції також діють спеціальні мобільні групи кадрових підрозділів. За результатами їхніх перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1120 осіб, звільнено зі служби 125 поліцейських.

"Задля дотримання прав затриманих у Нацполіції впроваджено дистанційний контроль перебування особи в ізоляторі тимчасового тримання - Custody Records. Ця система надає можливість формувати єдине електронне досьє особи, яка перебуває під контролем поліції, здійснювати цілодобове відеоспостереження та обліковувати всі дії, які відбуваються із затриманими", - написав Цуцкірідзе.

У поліції зазначили, що Custody Records ефективно впроваджена в чотирьох ізоляторах тимчасового тримання.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції. 26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Усю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

За результатами першого етапу службового розслідування в Кагарлицькому відділенні поліції було звільнено десятьох співробітників. Керівництво Кагарлицьким відділенням поліції доручено працівникам обласного главку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА