19:18 04.06.2020

Наказ КМДА про скасування держатестації в формі ЗНО для випускників не є чинним і не підлягає виконанню

2 хв читати
Наказ КМДА про скасування держатестації в формі ЗНО для випускників не є чинним і не підлягає виконанню

Наказ Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації "Про звільнення в 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації" є нечинним і не підлягає виконанню, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Відповідно до вимог законодавства, цей наказ Департаменту підлягає державній реєстрації у відповідному територіальному органі Міністерства юстиції України. Нормативно-правові акти можуть бути спрямовані для виконання тільки після їх державної реєстрації та офіційного опублікування. У разі порушення даних вимог нормативно-правові акти вважаються такими, що не набули чинності і не можуть бути застосовані. При направленні на виконання та опублікуванні нормативно-правового акта обов'язковим є посилання на дату і номер його державної реєстрації", - йдеться в роз'ясненні Міносвіти.

Крім того, держреєстрація нормативно-правових актів органів влади здійснюється після проведення правової експертизи таких актів. Зазначається, що мета експертизи - перевірити їх на відповідність актам вищої юридичної сили, зокрема Конституції і законам України, актам Президента, Кабміну, наказів міністерств тощо.

"Зараз чинне законодавство України не наділяє ні Міносвіти України, ні місцеві органи виконавчої влади (або їх структурні підрозділи) повноваженнями звільняти учнів від державної підсумкової атестації, що відбувається в формі зовнішнього незалежного оцінювання", - підкреслили в відомстві.

Як повідомлялося, мер столиці Віталій Кличко на брифінгу 3 червня заявив, що Департамент освіти міста запропонував скасувати в цьому році Державну підсумкову атестацію для одинадцятих класів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА