20:05 04.06.2020

Голова Євроради вирішив регулярно звертатися безпосередньо до громадян ЄС

1 хв читати
Голова Євроради вирішив регулярно звертатися безпосередньо до громадян ЄС

Голова Європейської ради Шарль Мішель, який рівно півроку тому обраний лідерами 27 країн ЄС, вирішив регулярно звертатися з інформаційними листами безпосередньо до громадян союзу.

"Існує дивовижний парадокс у сприйнятті Європейського союзу. З одного боку, нашим співгромадянам рішуче подобаються можливості, які ЄС їм надає - такі як вільне пересування континентом, якщо йдеться про відпочинок або роботу. Можливий і вибір місця проживання в іншій країні", - зазначає він у першому зверненні, опублікованому в четвер.

Мішель нагадує і про інші досягнення європейської інтеграції: єдину валюту євро, програми Erasmus і Leonardo для учнівської молоді.

"З іншого боку, іноді важко зрозуміти, як працює Європейський союз з його складними процесами прийняття рішень", - визнає глава Євроради.

Він вважає глибоко помилковим враження про віддаленість "Брюсселя" від громадян союзу. Насправді закони ЄС приймаються легітимними урядами 27 країн і Європарламентом, який обраний прямим голосуванням 450 мільйонів громадян.

"Однак факт залишається фактом: громадяни часто скаржаться, що вони недостатньо добре обізнані про справи ЄС", - констатує Мішель, пояснюючи рішення безпосередньо інформувати публіку про дії на своєму посту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА