20:51 04.06.2020

Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Зеленським для обговорення протидії домашньому насильству та комерційному сурогатному материнству

2 хв читати
Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Зеленським для обговорення протидії домашньому насильству та комерційному сурогатному материнству

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій ініціює зустріч із президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питань протидії домашньому насильству та проблематики комерційного сурогатного материнства, повідомляє прес-служби ради.

"На порядку денному - необхідність формування державної сімейної політики, питання протидії домашньому насильству, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину, та проблематика комерційного сурогатного материнства. Ці питання та інші соціальні виклики, які потребують налагодження державно-конфесійної взаємодії, Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій пропонує обговорити особисто з президентом України Володимиром Зеленським", - йдеться в повідомленні.

Так, Рада церков наголошує на необхідності формування державної сімейної політики з огляду на демографічну ситуацію в Україні, великий відсоток розлучень і дітей, що виховуються через це в неповних сім'ях.

"Необхідно спрямувати значні зусилля держави та громадянського суспільства на підтримку сімей, материнства та батьківства, на впровадження в навчальний процес програм з підготовки до подружнього життя, створення належних соціальних та інших умов для мінімізації абортів, на ліквідацію системи утримання і виховання дітей в інтернатних закладах і популяризувати усиновлення серед громадян України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, рада закликає замість ратифікації Стамбульської конвенції, яка, на її думку, ангажована гендерною ідеологією, розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок.

"Тобто піти шляхом тих країн Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї конвенції (як приклад, Велика Британія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія)", - наголошується в повідомленні.

Окрім цього, рада зазначає, що особливим резонансом відгукується в суспільстві проблематика комерційного сурогатного материнства, яке перетворилося на бізнес з торгівлі дітьми в Україні. Також релігійні представники висловили свою підтримку уповноваженому президента України з прав дитини Миколі Кулебі, який, на їхню думку, відверто назвав ризики, з якими стикаються жінки та діти, народжені в результаті сурогатного материнства.

"Ці питання, а також об'єднання зусиль влади і релігійної спільноти в допомозі нужденним, які постраждали від російської агресії та від негативних наслідків карантину для економіки держави, потребують невідкладного вирішення за допомогою системного і конструктивного діалогу між керівництвом держави та релігійною спільнотою", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, останнього разу Зеленський зустрічався з членами Всеукраїнської ради церков у грудні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА