21:06 04.06.2020

Крищенко: За останні роки в столиці спостерігається чітка тенденція зниження рівня злочинності

2 хв читати
Крищенко: За останні роки в столиці спостерігається чітка тенденція зниження рівня злочинності

За останні роки в столиці спостерігається чітка тенденція зниження рівня злочинності, повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції.

За словами Крищенка, протягом нинішнього року в поліцію надійшло 560 000 заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення. До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено більше 16 000 кримінальних проваджень, а це - на 35% менше, ніж у 2019 році.

"Щодня в Києві в середньому реєструється 130 злочинів, а рівень злочинності в розрахунку на 10 000 населення становить близько 45 злочинів, в 2019-му - майже 70".

Під час виступу начальник столичних поліцейських також зазначив, що профілактичні заходи сприяли зменшенню понад 2000 злочинів, скоєних у громадських місцях.

"Нам вдалося досягти такого результату завдяки профілактичній роботі, впровадження системи відеоспостереження "Безпечна столиця" і співпраці з "Муніципальною вартою". В структурі злочинності більшу частину посідають майнові злочини - шахрайства, крадіжки, грабежі тощо, але в порівнянні з минулими роками спостерігається тенденція до зменшення їх кількості. Загалом упродовж цього року за скоєння майнових злочинів викрито 56 злочинних груп, до складу яких входило 118 людей".

Особливу увагу керівник столичних поліцейських приділив розкриттю незаконних заволодінь транспортними засобами. Всього в Києві з початку року зареєстровано 261 кримінальне провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України за фактом незаконного заволодіння транспортними засобами. У минулому році за аналогічний період таких злочинів було 337.

"З початку року зменшилася кількість кримінальних злочинів, скоєних із використанням вогнепальної зброї. Це є наслідком того, що протягом року поліцейські вилучили чимало зброї, зокрема із зони проведення ООС. За фактами незаконного поводження зі зброєю зареєстровано 163 кримінальних правопорушення, а з незаконного обігу вилучили 244 пістолети, 12 автоматів, 42 гранатомета, 5 кулеметів, 148 гранат, понад 25 000 патронів, майже 69 кілограмів вибухівки", - повідомив Крищенко.

"За збут наркотиків слідчі столичної поліції повідомили про підозру 134 особам. Крім того, ми чітко знаємо, що більшість продавців наркотиків працюють через Інтернет - і вже задокументували 10 фактів збуту наркотиків у такий спосіб. 49 осіб поширювали наркотики через закладки. Оперативники ліквідували 6 нарколабораторій та виявили 41 наркопритон. Тільки протягом п'яти місяців перекрито два міжнародних та 35 регіональних каналів постачання наркотиків до столиці. З незаконного обігу вилучено понад 450 кг наркотичних засобів, вартість яких, за цінами чорного ринку становить 119 000 000 гривень", - зазначив керівник поліції Києва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА