21:21 04.06.2020

Італія зняла багато обмежень для туристів і громадян країни

3 хв читати
Італія зняла багато обмежень для туристів і громадян країни

Влада Італії майже повністю зняла обмеження, введені в період поширення коронавірусної інфекції, дозволено безперешкодне переміщення всередині країни, також відкриті кордони для гостей із країн Європи без дотримання двотижневого карантину, повідомили порталу "Інтерфакс-Туризм" в Національному агентстві Італії з туризму (Еніт).

"З 3 червня дозволено безперешкодне переміщення територією Італії, і навіть ті, хто прибуває з-за кордону, більше не повинні проходити двотижневий карантин. Немає обмежень на переміщення між регіонами. Скасовані всі сертифікати, які пояснюють причини переміщення. Таке рішення було прийнято на основі останніх даних моніторингу, проведеного провідним інститутом Національної служби охорони здоров'я і Міністерством охорони здоров'я Італії", - розповіли в прес-службі.

Як відзначили в Еніт, італійці також можуть подорожувати за кордон у ті країни, які відкрили свої кордони.

Тим часом, у повсякденному житті ще залишається низка обмежень, спрямованих на стримування поширення COVID-19. Так, до 15 липня зустрічі і збори не дозволені навіть удома. При перебуванні на вулиці або в громадських місцях заборонено наближатися один до одного (якщо не проживаєте разом) на відстань менше метра, а при заняттях фізичними вправами відстань повинна бути не менше двох метрів.

У громадських місцях, магазинах, перукарнях, косметичних салонах, літаках і поїздах, громадському транспорті та інших місцях, де складно дотримуватися дистанції, а в деяких випадках навіть на відкритому повітрі (в Ломбардії це обов'язково) необхідно носити маску.

До 15 червня для відвідування перукарні або тренажерного залу обов'язковий попередній запис. У багатьох магазинах необхідно надягати захисні рукавички, а при покупці продуктів харчування цей захід є обов'язковим.

"Не можна відмовлятися від вимірювання температури. При температурі тіла вище 37,5 градусів доступ до багатьох громадських та приватних місць заборонений, у цьому випадку можуть бути сповіщені органи охорони здоров'я", - підкреслили в агентстві з туризму.

Крім того, не можна відмовляти в наданні загальної інформації про себе співробітникам магазинів і ресторанів, які її запитують. Як розповіли в Еніт, цей захід необхідний для відстеження людей, які, можливо, вступали в контакт із хворими.

"Якщо ви контактували з Covid-позитивними людьми або прибули в місця, де діють спеціальні укази губернатора або мера (так, на Сицилії обмеження продовжені до 8 червня), ви повинні залишатися на карантині з моменту прибуття", - зазначили в прес-службі.

Також у відомстві повідомили, що доступ у тематичні, розважальні та природні парки вже відкритий. Діти можуть повернутися в ігрові зони парків, вілл і садів для проведення дозвілля і відпочинку. З 15 червня також планується відновити послуги для дітей і підлітків (від 3 до 17 років) і дозволити проведення розважальних заходів.

Пляжі відкриті, проте там заборонено перебувати дуже близько один до одного (якщо ви не є членами однієї родини або не живете разом), парасольки повинні розставлятися по одній на кожні 10 квадратних метрів (в регіоні Емілія-Романья - до 14 квадратних метрів).

У середу Італія відкрила кордони для туристів з європейських країн, міжнародні авіаперельоти відновлені в аеропортах Рима, Мілана та Неаполя.

Італія - одна з найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу держав. За останні тижні в країні стрімко падають темпи зараження коронавірусом і кількість померлих від нього людей. За даними на 4 червня, четверга, в Італії зареєстровано 233,8 тис. заражених COVID-19, 33,6 тис. осіб померли. За останню добу виявлено всього 71 випадок зараження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА