07:30 05.06.2020

Голікова, Рябчин і Прохоренко обрані до конкурсної комісії НКРЕКП від енергокомітету Ради

2 хв читати
Голікова, Рябчин і Прохоренко обрані до конкурсної комісії НКРЕКП від енергокомітету Ради

Комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ обрав Світлану Голікову, Олексія Рябчина і Олега Прохоренка членами конкурсної комісії з вибору членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Відповідне рішення комітет прийняв на своєму засіданні, яке транслювалося в мережі Інтернет, у четвер.

Всього на розгляд комітету було подано 11 кандидатур від фракцій Ради і народних депутатів.

Експерт "Проекту енергетичної безпеки" USAID і екс-секретар конкурсної комісії НКРЕКП Світлана Голікова була запропонована фракцією "Європейська солідарність", екс-глава "Укргазвидобування" і екс-член правління НАК "Нафтогаз" Олег Прохоренко - фракцією "Слуга народу", екс –заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин - народним депутатом Остапом Шипайлом (фракція "Слуга народу").

Глава комітету Андрій Герус під час обговорення кандидатур зазначив, що найближчим часом очікується Указ президента про ротацію членів НКРЕКП, і створення конкурсної комісії для обрання її нових членів дуже актуально.

За словами Голікової, конкурс згідно з чинним законодавством необхідно оголосити вже протягом п'яти днів після виходу указу глави держави про ротацію.

"Перше, з чого повинна почати конкурсна комісія, це затвердити регламент роботи і положення про комісії", - сказала вона, уточнивши, що проведення конкурсу відповідно до процедури займає близько 3 місяців.

Відповідно до Закону про НКРЕКП, конкурсна комісія складається з 5 членів, трьох з яких делегує енергокомітет Ради і по одному - Мінекоенерго і Міністерство розвитку громад і територій, після чого склад комісії затверджується Кабміном.

Як повідомлялося, за інформацією на сайті НКРЕКП, Дмитро Коваленко, Олена Антонова і Оксана Кривенко призначені на посаду членів комісії за результатами відкритого конкурсу 29 травня 2018 року, Ольга Бабій, Руслан Кайдаш, Олексій Магда і Валерій Тарасюк (обраний таємним голосуванням головою НКРЕКП 4 листопада 2019 року) - указами президента від 29 жовтня 2019 року без конкурсів.

Як повідомлялося, згідно з Законом про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики і комунальних послуг, прийнятому в кінці 2019 року, НКРЕКП набуває статусу центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, для чого не потрібно проведення процедур, пов'язаних з ліквідацією і реорганізацією державних органів.

Діючі члени регулятора продовжують здійснювати свої повноваження протягом строку, який становить різницю між шістьма роками і терміном їх перебування на посаді, але з урахуванням передбаченої законом ротації. Ротації підлягають по одному члену регулятора до 1 липня 2020-2021рр., а також до 1 липня 2023 року, потім - по два члени НКРЕКП щорічно до 1 липня 2024-2025рр.

Законом передбачена схема ротації членів НКРЕКП з поіменним списком, що затверджується президентом України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА