08:37 05.06.2020

Територія навколо Білого дому залишиться закритою до 10 червня через протести у Вашингтоні

1 хв читати
Територія навколо Білого дому залишиться закритою до 10 червня через протести у Вашингтоні

Територія навколо комплексу Білого дому, зокрема вся площа Лафаєт, залишиться закритою для публіки до 10 червня через триваючі протести, повідомив у четвер представник Секретної служби США.

"Секретна служба США в координації з парковою поліцією США оголошує про закриття районів всередині й навколо комплексу Білого дому. Ці закриття спрямовані на підтримання необхідних заходів безпеки навколо комплексу Білого дому, а також на забезпечення можливості проведення мирних демонстрацій. Було зведено охоронну огорожу, і ці райони чітко позначені", - йдеться в заяві прес-секретаря Секретної служби США.

Уточнюється, що Еліпс на південній стороні Білого дому, E-стріт і її тротуари між 15-ою і 17-ою вулицями, Пенсильванія-авеню між 15-ою і 17-ою вулицями і весь парк на північ від будівлі залишаться закритими ще на тиждень.

Останніми днями навколо Білого дому було зведено паркани і бар'єри, щоб тримати демонстрантів на відстані. Протести тривали у Вашингтоні протягом останнього тижня.

Протести в США розпочалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцейські затримали чоловіка 25 травня в Міннеаполісі. Під час затримання один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів переросли в безлади, сутички з поліцією і погроми. Останніми днями обстановка стала нормалізуватися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА