12:46 05.06.2020

46,1% українців виступають за інтеграцію в ЄС, 41,9% - за вступ до НАТО - опитування КМІС

2 хв читати
46,1% українців виступають за інтеграцію в ЄС, 41,9% - за вступ до НАТО - опитування КМІС

46,1% українців вважають, що країна має прагнути до вступу до Європейського Союзу, 13,1% - до Євразійського економічного союзу, 28,3% - за неприєднання до жодного із союзів.

Згідно з даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 26 до 30 квітня і презентованого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", 41,9% українців вважають, що Україна має прагнути бути членом НАТО, 34,7% - нейтральною державою, 12% - членом ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку).

За умови надання наразі їм громадянства США або ЄС, 27,1% виїхали б туди жити, 65,1% - відмовилися б. До Росії виїхали б 6,3% за 86,3% тих, що відмовилися б. За "бонусу" у вигляді "$100 тис. підйомних" до РФ виїхали б 11,2% опитаних, 80,2% - відмовилися б.

Опитування КМІС проводили з 26 до 30 квітня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (віком 18 років і старше). До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2.6% для показників близьких до 50%, 2.2% - для показників близьких до 25%, 1,7% - для показників близьких до 10%, 1,1% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА