21:35 05.06.2020

Суд узяв під варту двох харків'ян, затриманих напередодні за збройний конфлікт із правоохоронцями

2 хв читати

Київський районний суд Харкова заарештував на 60 днів, без права внесення застави, двох учасників збройного конфлікту з правоохоронцями, що стався в середу, 3 червня, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

"Київський районний суд Харкова заарештував двох учасників громадської організації, які вчинили збройний конфлікт із правоохоронцями. Двом харків'янам суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави", - повідомили в прес-службі відомства в п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, 4 червня поліція затримала п'ятьох членів громадської організації "POTON", що напали на машину з правоохоронцями в сел. Сорокове Краснокутського району Харківської області в середу ввечері.

"На відкритій ділянці місцевості лісового масиву на вул. Заводській в селищі Сорокове машину з правоохоронцями, які перебували у справах на території району, оточили громадяни, які назвали себе поселенцями "Слобожанської січі". Чоловіки тримали в руках палиці, сокиру і зброю. Агресивно налаштовані молоді люди погрожували правоохоронцям, порізали колеса і пошкодили лобове скло і скло правого бокового вікна багажного відсіку", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і за ст.348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Під час огляду місця події поліцейські вилучили кілька дерев'яних палиць, сокиру, предмети схожі на два пістолети і складаний ніж, патрони.

Громадська організація "POTON" позиціонує себе як борців з продажем наркотиків, нелегальними точками продажу алкоголю, "чорними лісорубами", тощо. Об'єкти їх боротьби зі свого боку неодноразово звинувачували членів організації у вимаганні грошей.

У грудні 2018 року лідер організації Павло Онищенко попався на управлінні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

У 2019 Онищенко був кандидатом в народні депутати на окрузі №173 від партії "Опозиційна платформа - За життя".

У квітні 2020 року організація заявила про початок будівництва Слобожанської Січі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА