07:10 06.06.2020

Авіаносцю "Гаррі Трумен" дозволено зайти на базу після двомісячного очікування біля берегів США

2 хв читати
Авіаносцю "Гаррі Трумен" дозволено зайти на базу після двомісячного очікування біля берегів США

Американському атомному авіаносцю USS Harry Truman, який після далекого походу з середини квітня перебував поблизу атлантичного узбережжя США і не заходив на базу приписки в Норфолку (штат Вірджинія) через ситуацію з пандемією COVID-19, ВМС дали дозвіл на повернення додому.

Міністр ВМС США Кеннет Брейтвейт, який відвідав авіаносець, заявив, що в середині червня авіаносець зможе повернутися на базу.

Кораблі бойової охорони, що входять до складу авіаносної ударної групи повернулися на свої бази в п'ятницю. Вся палубна авіація авіаносця USS Harry Truman покинула його, перелетівши на базу в Норфолку.

Кораблі авіаносної ударної групи на чолі авіаносцем USS Harry Truman залишалися в море в Західній Атлантиці як резервна сила, а також для захисту екіпажів від ризику зараження коронавірусом на березі, повідомили ВМС США.

Загалом кораблі групи пробули в морі понад дев'ять місяців, виконуючи завдання на Близькому Сході. У березні кораблі покинули регіон.

Минулого тижня весь особовий склад однієї з чотирьох ескадрилей винищувачів-бомбардувальників F / A-18F американського авіаносця USS Gerald Ford, який вийшов в море з Норфолка, був знятий з борта корабля після того, як у одного з моряків було виявлено захворювання коронавірусом.

Всього на берег зійшло понад 100 осіб зі складу ескадрильї. Ті, хто контактував з хворим, відправлені на двотижневий карантин. Решті доведеться пройти тести. У разі негативного результату вони зможуть повернутися на борт авіаносця.

Як повідомлялося, в кінці березня через спалах коронавірусу на борту, був змушений екстрено зайти на базу на острові Гуам в західній частині Тихого океану авіаносець USS Theodore Roosevelt. У подальшому, серед членів команди, що складається з 4,8 тис. моряків, було виявлено не менше 1 тис. 155 випадків захворювання коронавірусом. У кінці травня після санобробки приміщень корабля і карантину екіпажу він з неповною командою здорових моряків вийшов у море.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА