08:33 06.06.2020

Кримінальну справу на харків'янина відкрили за фактом розпилення газового балончика в обличчя правоохоронцю

2 хв читати
Кримінальну справу на харків'янина відкрили за фактом розпилення газового балончика в обличчя правоохоронцю

Під будівлею Київського районного суду Харкова у п'ятницю, 5 червня, де проходило засідання над учасниками збройного конфлікту з правоохоронцями, харків'янин розпорошив газовий балончик в обличчя поліцейському, чим завдав останньому хімічний опік обох очей. Правопорушника затримано, відкрито кримінальне провадження, повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

"Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом події під стінами Київського районного суду міста Харкова", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю ввечері.

За інформацією прес-служби поліції регіону, 5 червня в Харкові на вул.Валентинівській біля будівлі Київського районного суду 42-річний харків'янин розпорошив газовий балончик в обличчя поліцейському під час виконання ним службових обов'язків з охорони правопорядку. Міліціонер отримав хімічний опік обох очей.

Як уточнили правоохоронці, інцидент стався під час проведення акції на підтримку підозрюваних, де зібралися понад 40 людей.

"Коли з суду виїжджав конвойний автомобіль, виникла незначна тиснява, учасники акції поводилися агресивно і з застосуванням фізичної сили намагалися пройти через ворота на територію суду і зашкодити судовому процесу. Під час заворушень 42-річний харків'янин розпорошив газовий балончик в обличчя поліцейському", - йдеться в повідомленні.

Двох чоловіків доставили в Київський відділ поліції для надання пояснень.

Слідчим відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

42-річного зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Стосовно другого затриманого, 24-річного жителя Одеси, складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше повідомлялося, що Київський районний суд Харкова заарештував на 60 днів, без права внесення застави, двох учасників збройного конфлікту з правоохоронцями, що стався в середу, 3 червня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА