15:24 06.06.2020

Суд заарештував без права внесення застави сімох поліцейських із Павлограда, яких підозрюють у наркоторгівлі – ДБР

2 хв читати
Суд заарештував без права внесення застави сімох поліцейських із Павлограда, яких підозрюють у наркоторгівлі – ДБР

У Києві суд обрав запобіжний захід сімом учасникам банди поліцейських із Павлограда (Дніпропетровська область), яких підозрюють у торгівлі наркотиками та низці інших злочинів, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави сімом учасникам банди поліцейських, до складу якої входили начальник, заступник начальника відділу поліції, начальник одного із секторів та 4 оперативники Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області", – зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 червня співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції та його підлеглі вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності, для чого вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.

Зловмисники, зокрема, залякували та катували підозрюваних для отримання "потрібних" свідчень, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення та швидкого розслідування неіснуючих злочинів.

Під час проведення понад 20 обшуків співробітники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для тортур та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

У рамках кримінального провадження, порушеного за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронних органів), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, перевезення, збут наркотичних засобів), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), с. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали сімох учасників угруповання, зокрема начальника Павлоградського відділу поліції.

Глава Нацполіції Ігор Клименко прийняв рішення про переформатування Павлоградського відділу поліції разом з чотирма підрозділами, які до нього входять.

"Крім розформування Павлоградського відділу поліції, буде оптимізовано структури кримінальної поліції, превенції та підрозділи досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади, та особи, що проходять у базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% керівного складу", – заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА