20:30 06.06.2020

Авіаперевізники можуть доставляти половину від максимальної кількості пасажирів на борту літака

2 хв читати
Авіаперевізники можуть доставляти половину від максимальної кількості пасажирів на борту літака

Рада міністрів Польщі в умовах пандемії коронавірусу Covid-19 ухвалила необхідність перевозити на борту повітряних транспортних засобів, зокрема чартерних рейсів, половину пасажирів від максимальної кількості посадочних місць, повідомила прес-служба компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal".

"У зв'язку з цією нормою сьогодні, 6 червня, з Києва до Варшави вилетіло замість одного запланованого нами чартеру - два. Ми перевезли 186 наших українських працівників, у яких вже укладені довгострокові трудові контракти. Організація одночасно двох чартерів - це вимушений захід. Ми могли піти на скасування чартеру, але, незважаючи на економічні збитки, яких ми зазнали, замовили відразу два чартерні рейси, щоб сумлінно виконати свої зобов'язання перед нашими українськими працівниками і польськими підприємствами", - заявив власник компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal" Євген Кириченко.

Він зазначив, що для працівників компанії рейс передбачається безкоштовний.

Крім того, "Gremi Personal" бере на себе перебування працівників у карантинних центрах на обов'язковому 14-денному карантині.

Також у компанії зазначили, що застосування польським урядом такого вимушеного заходу заради безпеки громадського здоров'я в умовах пандемії для чартерів є не зовсім доцільним.

"По-перше, економічний фактор. В умовах гострого дефіциту української робочої сили в Польщі чартерні рейси поки залишаються єдиною можливістю швидко і безпечно його заповнити. По-друге, всі прибулі на наших чартерах, в обов'язковому порядку проходять 14-денний карантин, під офіційним наглядом польської влади та координаторів "Gremi Personal" у карантинних центрах, організованих нашою компанією", - підкреслив генеральний директор компанії Томаш Богдевич.

За його словами, прибулі українські працівники забезпечені повною медичною страховкою, зокрема, на випадок захворювання Covid-19. "Тому ми очікуємо, що уряд Польщі виважено підійде до вирішення даної проблеми і якомога швидше перегляне цю норму про обмеження кількості пасажирів виключно при чартерних авіаперевезеннях", - підкреслив Богдевич.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА