07:53 07.06.2020

SpaceX має намір наприкінці червня запустити на орбіту десяту партію інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX має намір наприкінці червня запустити на орбіту десяту партію інтернет-супутників Starlink

Компанія SpaceX збирається 24 червня запустити на орбіту вже десяту партію з 60 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє спеціалізований американський космічний сайт NASASpaceflight.

За останніми даними, перед цим дев'ятий запуск 60 супутників Starlink мав відбутися 12 червня за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 зі стартового комплексу LC-40 на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Як повідомлялося, останню партію супутників було запущено 4 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 480 космічних апаратів. Її масоване розгортання почалося в травні минулого року. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором в світі. У разі успішного запуску 12 і 24 червня компанія матиме на орбіті 600 космічних апаратів.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА