16:05 07.06.2020

У Європі десятки затриманих після акцій протесту проти расизму, поранені поліцейські

1 хв читати
У Європі десятки затриманих після акцій протесту проти расизму, поранені поліцейські

Понад 90 учасників суботньої акції протесту проти расизму були затримані в Берліні, повідомило агентство Associated Press( АР), посилаючись на дані поліції.

Як випливає з повідомлення, 28 офіцерів поліції були поранені в Берліні, коли з натовпу, що зібрався в центрі міста полетіли пляшки і каміння, незважаючи на вимогу поліції розійтися.

У Великій Британії комісар лондонської поліції Крессида Дік повідомила, що 14 офіцерів були поранені в суботу під час зіткнень з протестувальниками в центрі Лондона після мирної демонстрації, в якій взяли участь десятки тисяч осіб.

Дік заявила, що напади на поліцейських були "шокуючими і абсолютно неприйнятними". Сутички почалися ввечері біля офісу прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона на Даунінг-стріт.

У французькому портовому місті Марселі в сутичках з протестувальниками, які кидали пляшки і каміння, поліція застосувала сльозогінний і перцевий гази. В акції протесту брало участь понад 2 тис. осіб. Акції протесту відбулися і в інших французьких містах, зокрема Парижі.

Афроамериканець Джордж Флойд загинув у Міннеаполісі (штат Міннесота) внаслідок жорстких дій поліції. Його смерть викликала хвилю протестів по всій країні, що супроводжувалися актами вандалізму, погромами, підпалами, зіткненнями між демонстрантами і поліцією. Пізніше хвиля протестних виступів почалася в країнах Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА