20:05 07.06.2020

Кораблі НАТО стягуються до району великомасштабних навчань BALTOPS-2020 на південному заході Балтики

2 хв читати
Кораблі НАТО стягуються до району великомасштабних навчань BALTOPS-2020 на південному заході Балтики

Бойові кораблі країн-членів НАТО в неділю попрямували в район проведення великомасштабних військово-морських навчань альянсу BALTOPS у південно-західній частині акваторії Балтійського моря, випливає з даних міжнародної системи стеження за пересуванням суден AIS.

У районі між Німеччиною і Данією вже перебувають есмінець ВМС США USS Donald Cook (DDG 75), оснащений системою протиракетної оборони Aegis і крилатими ракетами Tomahawk, канадський фрегат HMCS Fredericton (FFH 337), які напередодні увійшли в Балтійське море, німецький фрегат Lubeck (F214 ), а також американський і німецькі допоміжні кораблі.

Туди ж у неділю попрямували військові кораблі Данії, Польщі та країн Балтії. До виходу в море готуються кораблі ВМС Нідерландів і Фінляндії, які перебувають у німецькій військово-морській базі в Кілі.

Як повідомив раніше 6-й оперативний флот США, в акваторії Балтійського моря в неділю почалися щорічні військово-морські навчання НАТО, в яких задіяно 28 кораблів, 28 літаків і вертольотів.

У них беруть участь понад трьох тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО: Канади, Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Іспанії, Туреччини, Великої Британії та США, а також двох партнерів альянсу: Швеції та Фінляндії.

Крім іншого, в навчаннях, які триватимуть до 16 червня, задіяні два оперативні корабельні угруповання альянсу, які зайшли в Балтику - Перша постійна військово-морська група НАТО і Перша постійна мінно-тральна група НАТО.

Кораблі і авіація найближчими днями будуть відпрацьовувати завдання протичовнової і протиповітряної оборони, протимінної боротьби, а також організації морської блокади.

"Навчання сприятимуть підвищенню гнучкості і взаємодії між союзниками і партнерами для зміцнення потенціалу спільного реагування, а також продемонструють міжнародну рішучість забезпечувати стабільність в регіоні Балтійського моря, а в разі необхідності і захищатимуть її", - зазначили американські військові.

Як повідомляє Європейське командування збройних сил США, з метою гарантування безпеки і здоров'я задіяних військовослужбовців у зв'язку з пандемією Covid-19 навчання відбуватимуться виключно на море, наземних операцій не передбачається.

Вперше щорічні навчання BALTOPS почали проводитися в регіоні Балтійського моря в 1972 році в розпал холодної війни. Як заявляє Європейське командування ЗС США, вони є "наочною демонстрацією прихильності НАТО підтримання миру і безпеки в регіоні шляхом підготовки сил, які здатні швидко реагувати в кризових ситуаціях".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА