21:28 07.06.2020

Мирні акції протесту в Брюсселі переросли в безлади

1 хв читати
Мирні акції протесту в Брюсселі переросли в безлади

У брюссельському кварталі Матонг, населеному значною мірою вихідцями з Африки, в неділю після акції в бельгійській столиці проти расизму і поліцейського насильства виникли заворушення.

Бунтівники, зокрема, розбивали поліцейські автомашини. ЗМІ повідомляють про розгромлені магазини. Поліцейських закидали камінням і пляшками. На опублікованих відео видно як погромники б'ють вітрини.

На місце зіткнень прибув водомет для розгону натовпу, над кварталом для спостереження за ситуацією літав поліцейський вертоліт.

Телеканал RTBF повідомив, що, за його даними, правоохоронцям вдається повернути до нормальної обстановку в кварталі Матонг.

Заворушення були розв'язані після того, як біля Палацу правосуддя завершилася маніфестація під гаслом "Black lives matter" проти расизму і поліцейського насильства, на яку зібралося понад 10 тис. учасників.

Вона була організована рухом "Belgian Network for Black Lives" як частина протестних акцій після вбивства поліцейськими під час затримання в США афроамериканця Джорджа Флойда, які проходять цими днями в світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА