09:19 09.06.2020

Супутникові знімки Уханя можуть свідчити про поширення COVID-19 вже у серпні 2019 року - дослідження

2 хв читати

Супутникові знімки лікарняних парковок у китайському місті Ухані, а також тенденції пошуку в інтернеті показують, що COVID-19, можливо, почав поширюватися в Китаї ще в серпні 2019 року.

Фахівці з Гарвардської Медичної школи, Бостонського університету охорони здоров'я і дитячої лікарні Бостона проаналізували супутникові знімки парковок великих лікарень в Ухані в період із 9 січня 2018 року до 30 квітня 2020 року, а також тенденції пошуку в інтернеті.

Під час дослідження вчені виявили "різке збільшення" транспорту на лікарняних парковках, починаючи з серпня 2019 року. Найбільшу кількість автомобілів було зафіксовано в грудні 2019 року.

Окрім того, аналіз показав сплеск пошукових запитів у китайській пошуковій системі Baidu зі словами "кашель" і "діарея" приблизно за три тижні до появи підтверджених випадків COVID-19 наприкінці 2019 року, йдеться в дослідженні.

"Ці дані насправді особливо переконливі, тому що ми бачили збільшення кількості людей, які шукали шлунково-кишкове захворювання - діарею... і тепер ми знаємо, що шлунково-кишкові симптоми є справді важливим маркером для COVID-19", - заявив CNN головний інноваційний директор дитячої лікарні Бостона Джон Браунштейн.

"Хоча ми не можемо підтвердити, чи був збільшений обсяг (транспорту - ІФ) безпосередньо пов'язаний із новим вірусом, наші дані підтверджують інші нещодавні роботи, які показують, що поява відбулася до ідентифікації на ринку морепродуктів "Хуанань", - сказав Браунштейн.

"Ці дані також підтверджують гіпотезу про те, що вірус виник природним шляхом у Південному Китаї і потенційно вже циркулював під час появи Уханського кластера", - зазначив він.

Коронавірус почав поширюватися з адміністративного центру китайської провінції Хубей міста Уханя в грудні 2019 року. Відомо, що перші хворі в місті Ухані відвідували оптовий ринок "Хуанань" або працювали там. На ринку продавали морепродукти, а також тварин - змій, птахів, кажанів. Досі достеменно невідомо, чи був ринок "Хуанань" джерелом поширення COVID-19.

За даними Університету Джонса Гопкінса, відтоді вірусом у всьому світі заразилися 7 млн 119 тис. 454 людини, померли 406 тис. 540.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА