11:44 09.06.2020

У суді щодо МН17 обвинувачення продовжило презентацію розслідування

2 хв читати
У суді щодо МН17 обвинувачення продовжило презентацію розслідування

Обвинувачення в судовому процесі про збитий у 2014 році в небі над Донецькою областю малайзійський Boeing МН17 відновило доповідь про те, як проводилося розслідування.

У вівторок у судовому комплексі Схіпголу триває другий блок судових слухань у справі про збитий Boeing рейсу МН17 "Малазійських авіаліній" у рамках так званого досудового слухання, метою якого є встановити, чи готова справа до розгляду судом по суті.

У понеділок, крім представників прокуратури, також виступив захист одного з чотирьох обвинувачених - громадянина Росії Олега Пулатова. Як відомо, на лаві підсудних, окрім Пулатова, мали перебувати ще два громадянина Росії та один українець - Ігор Гіркін, Сергій Дубінський та Леонід Харченко. За весь час судового процесу, який розпочався 9 березня, жоден із них у суді не з'явився.

Унаслідок обмежувальних заходів, введених через пандемію коронавірусу, кількість присутніх і у залі суду, і у прес-центрі суворо обмежено: в обох приміщеннях дозволено перебувати не більше ніж 30 особам.

Доповідь розпочав Тейс Бергер (Thijs Berger), оголосивши, що під час нинішньої презентації будуть проаналізовані дані радара, супутника, альтернативні сценарії того, що сталося, і сценарій того, що відбулося насправді. За його прогнозами ця презентація займе увесь день судового засідання.

Процес веде головуючий суддя Гендрік Стейнгаус (Hendrik Steenhuis), з яким засідають Дагмар Костер (Dagmar Koster) і Гелейна Керстенс-Фокенс (Heleen Kerstens-Fockens). Перша фаза суду, яка розпочалася 9 березня, була організаційною. Суд розглядав такі питання, як хто представлений у суді, чи готова до розгляду сама справа тощо. Справа складається з 36 тис. сторінок і "величезної кількості цифрових файлів, які демонструватимуться на екрані".

Літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Загинули усі 298 людей, які перебували на борту, 192 із них - громадяни Нідерландів. Розслідування причин катастрофи веде Спільна слідча група (ССГ), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА