15:43 09.06.2020

П'єсу харківського драматурга Тернового відібрано для читання на фестивалі Next Stage Europe у Німеччині

2 хв читати

П'єсу драматурга й актора харківського "Театру на Жуках" Дмитра Тернового "Палата №7", яка посіла друге місце в національному конкурсі радіодрами, відібрано для акторських читань на фестивалі Next Stage Europe у Потсдамі (Німеччина).

Як повідомляє прес-служба харківського "Театру на Жуках", на червневому фестивалі в Потсдамі, організованому Hans Otto Theater Potsdam, літературним фестивалем Lit: Potsdam і Гете Інститутом, щорічно представляється по одному драматургічному твору від України, Білорусі, Молдови та Росії. Цього року всі події фестивалю відбуваються в режимі онлайн.

"Я неймовірно радий, що відбудуться читання цієї п'єси, і сподіваюся, що німецькій аудиторії стане зрозуміліше, що відбувається в Україні. Дуже важливо доносити інформацію про це різними способами, зокрема й засобами театру", - зазначив Терновий.

Так, п'єса розповідає історію взаємовідносин дівчини Юлії, яка живе на окупованій території, та українського військового Романа, які опинилися з важкими пораненнями на сусідніх ліжках у лікарні.

"Палата №7" у 2018 році вийшла у фінал конкурсу "Радіодрама UA/UK", куди надійшло близько 200 текстів. Конкурс був організований спільно Британською Радою, "UA: Українське радіо" і Мистецьким арсеналом. А прем'єра п'єси відбулася в ефірі "UA: Радіо Культура" у вересні минулого року.

У запису радіоверсії брали участь режисер "Театру на Жуках" Ольга Тернова (роль Юлії), український поет, учасник АТО Олег Короташ (роль Романа) і сам автор Дмитро Терновий (Сергій Михайлович, лікар). Постановником радіозапису стала продюсерка спецпроектів "UA: Радіо Культура" Світлана Свиридко-Сєрова.

Дмитро Терновий - драматург і театральний менеджер, співзасновник і актор харківського "Театру на Жуках". Раніше його п'єсу "Деталізація" в перекладі Лідії Нагель було поставлено в Баденському державному театрі (Карлсруе) і видано в німецькому журналі Theater heute.

Терновий раніше працював спеціальним кореспондентом агентства "Інтерфакс-Україна" в Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА