20:15 09.06.2020

Екс-голову Львівської обладміністрації підозрюють у незаконній передачі землі на 7 млн грн

2 хв читати
Екс-голову Львівської обладміністрації підозрюють у незаконній передачі землі на 7 млн грн

 

Прокурор Львівської області Ірина Діденко підписала підозру екс-голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

"Підписала повідомлення про підозру екс-голові Львівської обласної державної адміністрації. Звинувачення полягає в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (понад 7 млн грн збитків)", - написала Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У повідомленні не зазначено прізвище екс-голови Львівської обладміністрації, але долучено копію розпорядження про продаж ділянки площею понад 15 га землі ТОВ "Узлісся".

У базі розпоряджень голів Львівської обладміністрації такий документ оприлюднений 8 серпня 2019 року за підписом Маркіна Мальського. Окрім цього, 8 серпня оприлюднено ще два розпорядження про продаж землі ТОВ "Узлісся".

Прокуратура вважає, що керівник обладміністрації не мав права продавати цю землю, оскільки на ній розташоване громадське озеро і захисна смуга, які не підлягають відчуженню.

"За версією слідства, минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн. Разом із тим на цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності", - написала Діденко.

Також прокурор області зазначила, що готується позов до суду про повернення землі та озера у власність держави.

За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Узлісся" є екс-народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Кривецький.

Мальський очолював Львівську ОДА з 5 липня до 26 грудня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА