Події

У середу профільний комітет ВР розгляне законопроект Зеленського про перепідпорядкування Нацгвардії президенту

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності в середу розгляне законопроект №1007 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Національної гвардії України", яким передбачається перепідпорядкування Національної гвардії від Міністерства внутрішніх справ президенту.

Документ включений до порядку денного засідання профільного комітету парламенту.

Ініціатором законопроекту є президент Володимир Зеленський, доповідачем від його імені на засіданні виступить представник гаранта Конституції в парламенті та перший віце-спікер Руслан Стефанчук, а співдоповідачем стане голова підкомітету Олександр Бакумов. Законопроект передбачає перепідпорядкування Нацгвардії президенту і виведення командування нею з-під юрисдикції МВС.

"Крім цього, в умовах особливого періоду здійснення силами спеціальних операцій, до складу яких входять і підрозділи НГУ, заходів із протидії військовій агресії РФ щодо України та захисту суверенних територій нашої держави, керівництво військовими формуваннями, в т. ч. і Національною гвардією України, належить не до сфери внутрішніх справ, політику у якій згідно із законом формує Міністерство внутрішніх справ України, а до сфери національної безпеки та оборони. Тому у зв'язку з існуючими правовими колізіями постала необхідність внести відповідні зміни до законів України "Про національну безпеку України" та "Про Національну гвардію України", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ