22:07 09.06.2020

В Україні розпочали роботу освітні центри, які сприяють абітурієнтам з ОРДЛО до вступу в українські університети без здачі ЗНО

2 хв читати
В Україні розпочали роботу освітні центри, які сприяють абітурієнтам з ОРДЛО до вступу в українські університети без здачі ЗНО

Освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна" у вівторок, 9 червня, почали роботу і будуть працювати до 23 жовтня 2020р. Абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму зможуть вступати без здачі ЗНО в українські університети, повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Працівники освітніх центрів сьогодні приступили до своєї важливої роботи. Вступникам потрібно лише обрати спеціальність та навчальний заклад, куди б вони хотіли вступати, і звернутися в освітній центр у цьому закладі між 9 червня і 23 жовтня 2020р. Про візит в освітній центр можна домовитися заздалегідь, контакти центрів розміщені на сайті Міністерства освіти і науки", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в 2020 році жителі тимчасово окупованих територій можуть вступати за спрощеною процедурою в понад 100 університетів, підпорядкованих МОН, МОЗ, МВС та Мінкультури і інформаційної політики.

"Вступники, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, повинні подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах: вступники з Криму - не пізніше 20 серпня, вступники з Донбасу - не пізніше 22 серпня", - підкреслили в прес-службі відомства.

Разом із тим, у МОН додали, що ті, хто не встигнуть подати документи в серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт.

Крім того, для вступу абітурієнтам не обов'язково мати український паспорт, достатньо свідоцтва про народження. "А абітурієнти, які не мають українського документа про освіту, можуть отримати його через освітній центр, який направить їх в школу при освітньому центрі для складання двох екзаменів державної підсумкової атестації з української мови та історії України. Також їм потрібно буде скласти один вступний іспит, який встановлює установа вищої освіти", - зазначили у відомстві.

Зазначається, що в робочі дні з 9:00 до 18:00 працює безкоштовна гаряча лінія для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій (0-800-504-425).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА